Kent u een jonge held?

22-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Helden zijn er in alle soorten en maten. Redders in nood krijgen veel aandacht op televisie, die kent iedereen. En sommige volwassenen krijgen een onderscheiding van de Koning. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wel op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Vlaardingen is trots op deze kinderen en jongeren, en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen!

Veel kinderen en jongeren doen vaak iets geweldigs, door bijvoorbeeld oog te hebben voor hun omgeving en hulpvaardig te zijn. Soms is dat een heldendaad. Bijvoorbeeld wanneer kinderen/jongeren, in geval van nood, snel handelen en een leven redden. Soms zijn het bijzondere acties of uitzonderlijke keuzes.

Deze kinderen/jongeren, die zich belangeloos inzetten voor de samenleving, kunnen in aanmerking komen voor een Jeugdlintje. De Gemeente Vlaardingen wil namelijk ook deze inwoners in het zonnetje zetten. Iedereen kan een kind of jongere voor een jeugdlintje voordragen. De burgemeester beoordeelt de aanvraag en reikt de lintjes uit.

Wilt u meer weten of een jonge held aanmelden? Kijk dan op www.vlaardingen.nl/jeugdlintje . Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van het  Kabinet van de gemeente Vlaardingen via  (010) 248 4000.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date