Kent u een jonge held(in)?

01-12-2014 Nieuws Redactie

Roana Hollenberg ontving in juni een jeugdlintje

VLAARDINGEN - Helden zijn er in alle soorten en maten. Redders in nood krijgen veel aandacht op televisie, die kent iedereen. En sommige volwassenen krijgen een onderscheiding van de Koning. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wel op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Vlaardingen is trots op deze kinderen en jongeren, en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen!

Veel kinderen en jongeren doen vaak iets geweldigs, door bijvoorbeeld oog te hebben voor hun omgeving en hulpvaardig te zijn. Soms is dat een heldendaad. Bijvoorbeeld wanneer kinderen/jongeren, in geval van nood, snel handelen en een leven redden. Soms zijn het bijzondere acties of uitzonderlijke keuzes. Deze kinderen/jongeren, die zich belangeloos inzetten voor de samenleving, kunnen in aanmerking komen voor een jeugdlintje. De gemeente Vlaardingen wil namelijk ook deze inwoners in het zonnetje zetten.

Iedereen kan een kind of jongere voor een jeugdlintje voordragen. De burgemeester beoordeelt de aanvraag en reikt de lintjes uit.

Wie komen in aanmerking?
Alle kinderen/jongeren tot 18 jaar die in Vlaardingen wonen, zich belangeloos inzetten voor de maatschappij en die voor hun inzet een beloning verdienen! Bijvoorbeeld jonge helden die:

- structureel ouderen, zieken of gehandicapten hebben geholpen
- zich buitengewoon hebben ingezet voor een goed doel
- zich vrijwillig hebben ingezet voor een sportvereniging, jongerencentrum, buurthuis, etc.
- een bijzondere maatschappelijke prestatie of daad hebben verricht. 

Het aanmeldformulier Vlaardings jeugdlintje vindt u hier.  Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen via dit formulier of via (010) 248 4000.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date