Kent u iemand die een lintje verdient?

10-06-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Kent u iemand die zich al jaren op een bijzondere manier inzet voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger, dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg enzovoorts kunnen een lintje verdienen.

Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een hele bijzondere manier invult. Bijvoorbeeld door dingen te doen die veel verder gaan dan wat normaal gesproken wordt verwacht van iemand in zo’n functie.

Omdat de aanvraagprocedure van een Koninklijke onderscheiding lang is, moet een aanvraag voor de volgende algemene decoratieverlening, de zogenaamde lintjesregen op 26 april 2017, vóór 1 augustus 2016 bij de burgemeester zijn ingediend.

Niet alle lintjes worden uitgereikt rondom Koningsdag. Lintjes kunnen het hele jaar door worden uitgereikt. Als iemand een Koninklijke onderscheiding verdient, wordt er altijd gekeken naar een goede gelegenheid om die uit te reiken. Dit kan bijvoorbeeld de dag zijn dat iemand afscheid neemt van de organisatie waar hij bij betrokken was of tijdens een jubileum van de organisatie.

 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op vlaardingen.nl  of lintjes.nl  . Vanaf deze sites kunt u ook het aanvraagformulier downloaden. Ook kunt u het formulier digitaal invullen via dit formulier  . Het kabinet van de burgemeester kan u adviseren en vooraf in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding, telefoon ( 010) 248 4000, e-mail kabinet@vlaardingen.nl .Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date