Kerkleden denken tijdens de Kerst aan dak- en thuislozen

27-12-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Verzamelde Kerken Vlaardingen (VKV) willen ieder jaar, in aanloop naar kerst, iets betekenen voor kwetsbare doelgroepen. Met dat doel voor ogen zocht Edith van den Hoek, Officier van het Leger des Heils Vlaardingen, eind november contact met Stichting Onder Een Dak.

Middels de 'Omgekeerde Adventskalender' deden de kerkleden donaties voor dak- en thuislozen van Stichting Onder Een Dak en voor cliënten die begeleiding thuis ontvangen. Het idee van de Omgekeerde Adventskalender is dat kerkleden niet iedere dag voor zichzelf een chocolaatje of een andere verrassing openmaken, maar juist iedere dag iets geven voor een ander.

Kerkleden die hieraan mee wilden doen, ontvingen een tas en een kalender van Het Leger Des Heils met daarop de artikelen die per dag in de tas gestopt kunnen worden. De maar liefst 65 goed gevulde tassen werden net voor kerst verzameld en overhandigd aan Stichting onder Een Dak.

De tassen werden met veel enthousiasme ontvangen door de cliënten. ,,Wat fijn dat er tijdens deze, voor ons eenzame dagen, mensen zijn die aan ons denken.''

 Gerelateerd