Kerkuitbreiding Nazareners komt dichterbij

27-11-2018 Nieuws Redactie

Een overzichtstekening van de kerkzaal met oude en nieuwe oppervlaktematen

VLAARDINGEN – De plannen lagen er al langer, maar door verschillende oorzaken is het er nog niet van gekomen. De uitbreiding van de Kerk van de Nazarener aan de Zwanensingel komt er nu wel echt op afzienbare termijn aan, althans zo bleek uit een uitgebreide presentatie die op woensdag 21 november werd gehouden voor de leden en andere belangstellenden.

‘Een kerkzaal die voor 70 % bezet is lijkt vol en bevordert de groei van de gemeente niet’. Dat was de boodschap die tijdens één van de presentaties werd gegeven. De Kerk van de Nazarener Vlaardingen kent op zondag om 10.30 uur een dienst, voorheen waren dit er twee op de ochtend, maar het wordt nu wel weer erg druk. Tijd voor actie dus.

Voorganger Dennis Mohn startte de avond met een geestelijke redevoering over waarom het belangrijk was en is om aanwezig en zichtbaar te zijn als gemeente en dat kwalitatieve kerkgroei ook als belangrijk bij-effect kwantitatieve groei als gevolg heeft. Daarna vertelde spreker Harry de Bruijn welk voorstel er ter tafel zou komen en welke alternatieven er waren, waarna collega kerkganger Arjen Meijer uit de doeken deed hoe de uitbreiding er concreet zou uitzien.

De kerkzaal zelf meet nu zelf ruim 500 vierkante meter en zal in de plannen met bijna de helft vergroot worden. De centrale hal eromheen nog eens met ongeveer een kwart en ook zullen de andere ruimtes en lokalen de nodige ‘upgrades’ krijgen. Het past in de plannen van de kerk om niet alleen meer leden en activiteiten te kunnen herbergen, maar ook om doordeweeks een prominenter rol te kunnen spelen in de omgeving; geen kerkgebouw, maar meer een gemeenschapsgebouw, een ruimte voor ontmoeting en ‘reuring’ , ook doordeweeks.

Voorlopige geschatte kosten voor de uitbreiding bedragen zo’n €1.750.000, wat deels opgebracht wordt door een eerder aangelegd bouwfonds, deels door het kerkelijk district en deels door de leden zelf. Op welke termijn de plannen geconcretiseerd worden door de eerste werkzaamheden is nog even afwachten, maar naar verwachting geen kwestie meer van ‘jaren’.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date