Kerstbomenactie weer succes!

28-01-2015 Nieuws Redactie

De prijswinnaars op de foto met burgemeester Blase

VLAARDINGEN – Na de kerst zijn er dit jaar weer veel kerstbomen opgehaald, maar liefst 3414 stuks, 27 meer dan vorig jaar! Voor iedere boom die werd ingeleverd bij een verzamelpunt van de gemeente  ontving je vijftig cent en een kanskaart. Met deze zogeheten kanskaart maakte je dan weer kans op diverse mooie prijzen.

In Vlaardingen is deze inzameling inmiddels een traditie, waarbij de ingeleverde bomen versnipperd worden. Wat uit de versnipperaar komt gaat naar Irado en daar wordt dan compost van gemaakt. Een milieuvriendelijker oplossing dan het traditionele verbranden en de compost kun je ook nog eens gebruiken om… nieuwe bomen te laten groeien.

Dit jaar hebben weer veel kinderen meegedaan aan de inzamelingsactie en dat leverde ook nog eens een Kliko vol kanskaarten op. Uit die volle bak werden vijf kaarten getrokken met de namen van vijf prijswinnaars: Wouter Carree (1e), Emma Kemper (2e), Diederik Hoornweg (3e), Julian van Heijningen (4e) en Daan de Kruijf (5e).  Vandaag werden al die winnaars in het zonnetje gezet en kregen zij hun prijzen uitgereikt uit de handen van burgemeester Bert Blase in de brandweerkazerne op Hoogstad.

De winnaar van de hoofdprijs kreeg een Playstation 3, maar de tweede tot en met de vijfde prijs waren eveneens de moeite waard. Tijdens de uitreiking werden ook nog de namen van 18 kinderen bekend gemaakt die een dagje mee mogen met de brandweer en de politie. De prijswinnaars werden tenslotte nog even op de groepsfoto gezet met de burgemeester, waarna er met gillende sirenes in een brandweerwagen nog even een rondje Hoogstad werd gemaakt.Gerelateerd