Kerstmannen lopen voor het goede doel!

28-11-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De  beide Vlaardingse Rotaryclubs organiseren op 14 december voor de eerste keer de Santarun. Honderden mannen, vrouwen en kinderen lopen in hun eigen tempo, gekleed in een kerstmanpak (met baard!) een parcours van drie kilometer in en rond het centrum van Vlaardingen met als doel het inzamelen van geld voor goede doelen. Dit eerste jaar zijn dat de Spring Foundation en Villa Joep. 

Rond 13.30 uur start het evenement met een warming-up op het Veerplein. Om 14.00 uur valt het startschot, waarna de meute in beweging komt. Via het Liesveld, de Hoogstraat, Vaartweg, Burgemeester Pruissingel, Westnieuwland en Markt lopen de deelnemers naar de Brede Havenstraat en Westhavenplaats. Daar wacht hen, naast een herinneringsmedaille, koek-en-zopie, aangeboden door Unox - Unilever. Rond 15.30 uur wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt en worden de cheques overhandigd aan vertegenwoordigers van Villa Joep en de Spring Foundation. 

De Santarun is een beproefd recept, dat al in diverse steden een succes is gebleken. Altijd loopt men voor het goede doel. De opbrengsten komen uit de inschrijfgelden en aanvullende sponsoring. Deelname kost € 12,50 per persoon, inclusief het kerstmanpak. Een hoger bedrag doneren mag natuurlijk ook. 

Villa Joep is een nationaal bekende organisatie die onderzoek naar neuroblastoom kanker stimuleert en financiert. Deze kanker komt vooral voor onder heel jonge kinderen. Het ultieme doel is ieder kind van neuroblastoom kanker te genezen. 

De Spring Foundation is opgezet door een groep vrouwelijke Vlaardingers met als doel sociale armoede in de stad te bestrijden. Met het geld dat met de Santarun wordt opgehaald, betaalt de Spring Foundation zwemlessen voor kinderen, waarvan de ouders zich dat zelf niet kunnen veroorloven. 

Meer informatie is te vinden op: www.vlaardingen.rotarysantarun.nlGerelateerd