Categorieën

Service

Kinderboerderij blijft voorlopig gesloten

Kinderboerderij blijft voorlopig gesloten
Nieuws

Kinderboerderij blijft voorlopig gesloten

  • Redactie
  • 26-11-2014
  • Nieuws
Kinderboerderij blijft voorlopig gesloten

VLAARDINGEN - Sippe schapen, knorrige koeien en klagende konijntjes. De maatregelen tegen de vogelgriep brengen heel wat teweeg in Holywood. Na eerdere sluitingen van enkele dagen, dreigt de kinderboerderij nu nog 21 dagen lang de poorten gesloten te moeten houden voor bezoekers. 

De sluiting is een gevolg van de regels die de rijksoverheid oplegt om te voorkomen dat de vogelgriep zich verder verspreid na een derde uitbraak. Het ministerie is met kinderboerderijen aan het kijken of ze door het nemen van strikte voorzorgsmaatregelen toch open kunnen blijven. De beheerder van Kinderboerderij Holywood houdt nauwlettend in de gaten of dit mogelijkheden biedt om op verantwoorde wijze toch eerder weer open te gaan. Tot die tijd blijft Holywood gesloten. Behalve dat er geen bezoekers op de kinderboerderij mogen komen, mogen de gevleugelde vriendjes ook niet vrij over het erf scharrelen. In hun hok, met zeilen afgeschermd van de buitenwereld, wachten ze geduldig op betere tijden 

En die komen heus wel weer. Dat moet wel, want op zondag 21 december staat er een kerstfeest op de kalender van Kinderboerderij Holywood.