Kinderboerderij Holywood ook gered !

15-11-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Nadat omwonenden zich over de dierenweides in het Hof en bij het Marnixplantsoen hebben ontfermd is er ook goed nieuws voor Kinderboerderij Holywood: een aantal enthousiaste vrijwilligers heeft Stichting Stadsboerderij Holywood opgericht.

De gemeente zal met deze stichting een overeenkomst tekenen waarbij het beheer van Holywood en de zorg voor de dieren door de stichting zal worden overgenomen. De gemeente blijft daarbij wel eigenaar van de grond en de gebouwen en ook zal een personeelslid beschikbaar blijven voor het beheer. Daarnaast zal de gemeente jaarlijks een vergoeding verstrekken voor het beheer van de kinderboerderij en de zorg voor de dieren.
De nieuwe stichting zal zich gaan richten op het verzorgen van de dieren en het organiseren van activiteiten op educatief gebied.

Op 11 december vanaf 16.00 uur zal de start van de Stadsboerderij feestelijk worden ingeluid met een Kerstmarkt. Daar zal dan ook de overeenkomst met de gemeente worden ondertekend waarbij wethouder Ruud van Harten aanwezig zal zijn. De Kerstmarkt zal ook op 12 en 13 december op Holywood zijn, van 16-20 uurGerelateerd