Kinderen een dag de baas in Vlaardingen en Schiedam

24-01-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Ruim 200 kinderen nemen vandaag, donderdag 24 januari, voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. In Schiedam en Vlaardingen doen Argos Zorggroep, Kloet Onderhoud, Vopak, Wärtsilä en Waterweg Wonen mee, evenals de burgemeesters van Vlaardingen en Schiedam.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.

Daarom organiseert JINC, naast haar reguliere projecten, jaarlijks Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan ervaren hoe het is om aan de top te staan en leren van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen.

 

Ontbijt met bazen

De dag wordt afgetrapt met een gezamenlijke bijeenkomst bij Intel Hotels Rotterdam Centre. Daar zullen de jonge en volwassen bazen met elkaar kennismaken en de plannen voor de dag doornemen. Na het ontbijt vertrekken de deelnemers naar hun bedrijven om aan de slag te gaan. Dit ontbijt begint om 09.00 uur.

Daniel Roos, directeur van JINC, heeft zin in de dag. “Een kind een dag op de stoel van de baas levert meestal twee vliegen in één klap op: een onvergetelijke ervaring voor een kind én verfrissende ideeën voor een bedrijf.”Gerelateerd