Kindergemeenteraad: er komt een Gezonde Feestdag!

29-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen maandag waren kinderen de baas op het stadhuis van Vlaardingen. Toen vond de eerste vergadering van de Vlaardingse kindergemeenteraad plaats. Vanuit vijf scholen in de wijk Holy kwamen kinderen uit groep 8 naar het stadhuis.

Dat was niet voor het eerst. Eind oktober waren ze er ook al. Toen speelden de kinderen in de raadzaal het spel Democracity. Eerst richtten zij een politieke partij op, compleet met partijprogramma en slogan. Daarna hebben zij besloten welke voorzieningen in de gemeente Democracity een plaats zouden krijgen. Dit spel werd per school gespeeld.

Op 27 november kwamen de vijf scholen tegelijkertijd in actie. ’s Middags werkten de leerlingen hun voorstellen uit. Daarna vond om zes uur de vergadering van de kindergemeenteraad plaats. Burgemeester Annemiek Jetten was voorzitter van de vergadering.


Voorstel met de meeste stemmen

Na een flinke discussie kreeg het voorstel van basisschool Het Anker voor een ‘gezonde feestdag’ de meeste stemmen van de kindergemeenteraad. Die feestdag is voor jong en oud met allemaal leuke en gezonde activiteiten, ergens op een zonnige dag in mei. Er is een bedrag van € 2.500 beschikbaar om het voorstel uit te voeren. De kinderen maakten op deze manier kennis met het bestuur van de gemeente en zij leerden hoe democratie werkt. Het is de bedoeling dat later scholen uit andere wijken kunnen meedoen.

Gerelateerd