Categorieën

Service

Kleurrijke sofa op Anneke Bussinkplein

Kleurrijke sofa op Anneke Bussinkplein
Nieuws

Kleurrijke sofa op Anneke Bussinkplein

  • Redactie
  • 02-07-2015
  • Nieuws
Kleurrijke sofa op Anneke Bussinkplein
VLAARDINGEN – Gisteren werd op het Anneke Bussinkplein een ‘Social Sofa’ onthuld. Een Social Sofa is een zitbank gemaakt van een licht betonnen frame en gedecoreerd met mozaïeksteentjes tot een kunstzinnige zitbank.

Het Anneke Bussinkplein ligt in de VOP-wijk, tussen de Prins Hendrikstraat en de Stationsstraat en is een aantal jaren geleden ingericht door bewoners van de buurt met speeltoestellen en bankjes. Vandaag kwam daar dus een nieuw kleurrijk meubelstuk bij, op initiatief van bewoners uit de buurt, waaronder de altijd zeer betrokken en actieve Roos Streefkerk. Drie kinderen uit deze buurt, Nadal, Jasmina en Naima, hadden tekeningen gemaakt die door kunstenares Beaty Czeto tot één mooie compositie gemaakt zijn. Dit ontwerp werd 4 maanden geleden door een groep bewoners in ‘productie genomen’ samen met Marinus Nijhof van de Stichting Historische Zitmuren.

Bij de onthulling rond drie uur gisteren was er theater en dans, uitgevoerd door de betrokken kinderen en performer Hadewiena Scholten, waarbij aan het eind van het dansen de bank onthuld werd. Aanwezig was ook wethouder Hans Versluijs, die het burgerinitiatief roemde en John Massaar van het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. , dat een financiële bijdrage geleverd had.