Koetsenrit door Vlaardingen

06-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Jaarlijks organiseren de Flardingha Ruiters een koetsenrit voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Een gezellig dagje uit dat een glimlach tovert op ieder gezicht. Dit jaar is de koetsenrit op zondag 9 september. De ruiters hopen op veel toeschouwers langs de weg waar ze met zijn allen flink naar kunnen zwaaien.

Er zullen ongeveer vertien koetsen meerijden met de rit. Je kunt enkel mee rijden op uitnodiging. Ieder jaar worden er uit verschillende huizen cliënten en hun begeleiders uit genodigd.  Om 13.00 uur is de start vanaf Manege Die Flardingha. Eerst gaat het dan richting de Holy waar bij de kinderboerderij een adempauze is en een lekker ijsje.

Daarna gaat het verder naar de Westhavenkade. Hier zullen alle cliënten en hun begeleiders uitstappen om te genieten van een drankje en een dansje bij Café de Molm. De koetsen vertrekken dan leeg richting het hof, waar ook voor zowel koetsier als paard een heerlijk verkoelend drankje staat te wachten en broodjes haring. 

Wanneer iedereen weer zover is wordt de route vervolgd tot aan de manege. Als afsluiter kunnen de gasten daar nog lekker frietjes eten.Gerelateerd