Koetsenrit vol plezier door Vlaardingen

12-09-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Paul Meuldijk en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Terwijl 900 mud-runners de Broekpolder doorploegden op zondagmiddag vierden enige tientallen mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking een eigen feestje: Het was de dag van de traditionele koetsenrit, waarbij een groep vrijwilligers met koetsen en paarden hun vrolijke gasten op een prachtige rit dwars door Vlaardingen meenamen. De hele rit werd begeleid door een politieauto en zes verkeersregelaars op de motor.

Er werd gestart bij manege van Die Flardingha Ruiters en vanaf de manege werd er om 13.00 uur koers gezet naar Stadsboerderij Holywood waar gestopt werd voor een ijsje. Van daaruit ging het over de Olmendreef, de Holysingel en de Burgemeester Heusdenslaan richting het centrum waar werd gestopt bij Visbank. Bij café de Molm werd wat gegeten en gedronken, terwijl de koetsen, paarden en koetsiers richting Hof gingen om daar de paarden water te geven en zelf ook wat in te nemen.

Na deze stop werd iedereen weer opgepikt met de koets en werd er weer gekoerst naar de manege. Hier werd de rit afgesloten met een lekker patatje. Ook deze twaalfde koetsenrit was weer een groot succes en de deelnemers hielden er ook nog eens een herinneringsmedaille aan over!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date