Koninklijke onderscheiding voor John Ribbe

09-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Burgemeester Annemiek Jetten heeft op 8 januari een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer John Ribbe tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Lyceum Vos (Vlaardingse Openbare Scholengroep) in Vlaardingen Holy.

De heer Ribbe heeft jarenlang een vrijwillige bijdrage geleverd aan het goed functioneren van het voortgezet openbaar onderwijs in onze regio. Hij heeft diverse belangrijke spilfuncties in besturen vervuld. Van 1998 tot 2006 was hij penningmeester van de ouderraad van Het College Vos. Hij initieerde de professionalisering van de ouderraad en wierf fondsen voor onder andere gymtoestellen en computers. Van 2003 tot 2011 was hij bestuurslid en secretaris van Het College Vos. Hij zette zich in voor een aantal opvolgende fusies waaruit uiteindelijk de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS) ontstond.

Hij neemt nu na 8 jaar afscheid als secretaris van de Raad van Toezicht van de OSVS. Hij heeft zich daar ook ingezet voor de fusie van openbare scholen voor voortgezet onderwijs in Schiedam en de Vlaardingse Openbare Scholengemeenschap. De heer John Ribbe heeft zich geruime tijd voor de samenleving ingespannen en heeft anderen gestimuleerd Hij is dan ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Gerelateerd