Koninklijke onderscheiding voor Wouter Wetters

15-04-2017 Nieuws Redactie

Fotografie: Ronald van der Bie

VLAARDINGEN - Burgemeester Annemiek Jetten heeft op vanmiddag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer W. (Wouter) Wetters in het onderkomen van buurtpreventie in de Cornelis Houtmanstraat. Hij ontving de onderscheiding bij zijn afscheid van het Bewonersplatform/Leefbaarheidsplatform en het Buurtpreventieteam.

De heer Wetters is 90 jaar en ondanks zijn hoge leeftijd was hij tot 2016 nog steeds actief. Hij was lid van het Leefbaarheidsplatform en hij was vrijwilliger bij en medeoprichter van het Buurtpreventieteam Oostwijk. Vooral op het gebied van Buurtpreventie heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt.

Vanaf 1998 is hij al vrijwilliger bij de PKN-wijkgemeente Ambacht-Oost. Hij is lid van de klussenploeg en verzorgt het onderhoud en de tuin. Ook treedt hij op als magazijnmeester. Van 1998 tot 2016 was hij coördinator van de Indië herdenking te Vlaardingen.

De heer Wetters is iemand die zich jarenlang voor de maatschappij heeft ingezet. Hij is een voorbeeld voor de samenleving en levert een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in de stad. Ook heeft hij anderen gestimuleerd. Hij is daarom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Gerelateerd