Kopkrakers: van denken naar doen in het Stadslab

10-02-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De stad barst van de ideeën. Van hele kleine, tot enorm grote. Stadslab Vlaardingen wil mensen motiveren om plannen te bedenken èn uit te (laten) voeren. Heb jij altijd al willen weten hoe je een vaag idee vertaalt naar een subliem actieplan? Kom, ervaar, verwonder en verleg je grenzen tijdens de inspiratieavond KopKrakers op dinsdag 16 februari.

Doel van de avond is het genereren van ideeën en samen te 'werken' aan praktische oplossingen voor onze stad. Geïnteresseerden komen met een idee en schrijven dit op het aldaar aanwezige Rad van Fortuinlijke Ideeën. Na een ferme zwieper aan het Rad komt, bij stilstand, een idee dat voren. Dit door het Rad van Fortuinlijke Ideeën uitverkoren idee wordt, in 5 tot maximaal 10 minuten door alle aanwezigen bestookt met feedback, (on)mogelijkheden en praktische uitvoerbaarheid. Wanneer alle ideeën aanbod zijn gekomen is het tijd voor pauze. In deel 2 worden de eerste lijnen naar een mogelijk actieplan verkend. In een tweede en een derde bijeenkomst worden de actieplannen verder uitgewerkt en de stap gemaakt richting de uitvoering.

 ,,Het gaat dus verder dan een Tegenlicht Meetup of het project De Burger Meester’’, verklaart Look J. Boden. Samen met Hans Spliet en Maarten Blokland is hij kwartiermaker van het Stadslab. ,,In veel andere projecten en trajecten gaat het vooral om het signaleren van problemen. Wij willen juist kijken of we mensen bij elkaar kunnen brengen om plannen en ideeën ook ècht uit te voeren’’.

Deelnemers kunnen ideeënmakers, maar ook doeners zijn. ,,We nodigen ons eigen netwerk uit, maar we zien ook lijntjes naar bewoners, ondernemers en netwerken van de Industriële en de Maatschappelijke Kring Vlaardingen’’.

KopKrakers: Dinsdag 16 februari 20.00 uur, Cultuurwerkplaats, Vetteoordskade 12. De toegang is gratis.

 Gerelateerd