Categorieën

Service

KopKrakers: voor iedereen met hart voor de stad

KopKrakers: voor iedereen met hart voor de stad
Nieuws

KopKrakers: voor iedereen met hart voor de stad

  • Redactie
  • 01-03-2017
  • Nieuws
KopKrakers: voor iedereen met hart voor de stad
VLAARDINGEN - Stadslab Vlaardingen organiseert op vrijdag 10 maart een open bijeenkomst onder de naam KopKrakers 2. Na de succesvolle aanloop in het afgelopen jaar wordt iedereen met hart voor de stad uitgenodigd om mee te werken aan een beter Vlaardingen.

In elke straat leven goede ideeën. Het Stadslab wil mensen bij elkaar brengen en helpen om deze ideeën voor verbetering te realiseren. Bij voorkeur zonder tussenkomst van officiële instanties. In steden als Leiden en Amersfoort is het Stadslab al een groot en blijvend succes. Dat kunnen wij in Vlaardingen ook !

Om stappen te zetten naar een beter Vlaardingen, is een andere aanpak nodig. Daarbij is iedereen die een bijdrage wil leveren even belangrijk. Of het nou de inwoner is, de bestuurder, de ambtenaar, de bedenker of de uitvoerder van een idee, allemaal zijn ze even belangrijk om de stad te verbeteren.

Stadslab Vlaardingen organiseert op 10 maart in de Cultuurwerkplaats daarom een meet-up om zoveel mogelijk bewoners, experts en vrijwilligers uit de stad te motiveren om ideeën te bedenken en uit te voeren. Centraal staan Vlaardingers die willen zorgen voor een betere stad. Hierbij zoekt het Stadslab naar verbinding tussen bewoners, leegstaande panden, (openbare) ruimten en buurtprojecten die creativiteit en sociale contacten in de stad mogelijk maken. Bij het Stadslab willen ze van Vlaardingen geen ''slaapstad'' maken, maar een actieve stad van samenwerkende en gedreven inwoners.

 

Zelf gemaakte vooruitgang

Andere steden laten al veel succesvolle voorbeelden van zelf gemaakte vooruitgang zien. In Gouda is er de actieve organisatie Gouda Bruist met bijvoorbeeld het succesvolle project Eetbaar Gouda. Dat is een platform waarop buurtmoestuinen en groendoeners van Gouda te vinden zijn. Eetbaar Gouda is voor iedereen die groen doet en geïnteresseerd is in groen. Het platform maakt het makkelijk om met elkaar in contact te komen en te blijven.
U ontmoet op 10 maart natuurlijk ook Vlaardingers die over hun geslaagde (buurt)initiatief en hun nieuwe ideeën vertellen. Kom ook: doe mee en denk mee!

KopKrakers, voor iedereen met hart voor de stad I Vrijdag 10 maart 2017 I 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) I  Locatie: Cultuurwerkplaats, Vetteoordskade 12 (ingang Lijnbaan/Jacob van Assendelftplaats)

De toegang is vrij, maar je aanmelding wordt zeer op prijs gesteld. Dat kan op twee manieren. Door je naam en het aantal personen waarmee je komt, op te geven via [email protected] . Of door jezelf en je gezelschap op “Aanwezig” te zetten op het Facebookevenement via deze link!