Korte Hoogstraat afgesloten voor vernieuwing

22-08-2019 Nieuws Reactie

VLAARDINGEN - De gemeente richt tussen eind augustus en half november 2019 de Korte Hoogstraat opnieuw in. De bestrating, het straatmeubilair en de verlichting zijn verouderd en aan vernieuwing toe. Een flink aantal ondernemers nam in de afgelopen jaren al het voortouw door het aanzicht van de winkelpanden aan te pakken. Nu is de buitenruimte van de Korte Hoogstraat aan de beurt voor een complete facelift.

Om de herinrichting goed te laten verlopen is in overleg met de ondernemers besloten om de Korte Hoogstraat volledig af te sluiten voor verkeer tussen Hoogstraat en Gedempte Biersloot gedurende de hele herinrichtingsperiode. Zo kan de aannemer het werk zo snel mogelijk en zonder onderbrekingen uitvoeren en is de herinrichting voor de feestdagen klaar. Het (gedeeltelijk) openhouden van de straat zou daarnaast, door de vele verkeersbewegingen, tot onveilige situaties kunnen leiden en dat willen de gemeente en de aannemer voorkomen. Voor voetgangers blijven de winkels natuurlijk bereikbaar.

De uitstraling van de heringerichte Korte Hoogstraat sluit aan op die van de Westhavenplaats. De trottoirtegels worden van graniet en omsloten met hardstenen banden. De rijbaan krijgt gebakken klinkers. Het huidige groen wordt vervangen door bomen en heestervakken en krijgt een prominentere rol in de winkelstraat. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de komst van enkele ‘Stop & Shop’ parkeerplaatsen. Parkeren voor een snelle boodschap of een kort bezoekje aan een winkel of dienstverlener kost dan maar tien cent per half uur. Deze parkeerplaatsen zijn onderdeel van een toekomstige pilot in de binnenstad.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date