Krijgen we een tram?

13-03-2018 Nieuws Redactie

foto: Stadsarchief Vlaardingen

VLAARDINGEN – In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 13 maart 1905: krijgen we een tram?

Sinds 2005 rijdt in Vlaardingen Holy een tram. Dat was precies honderd jaar nadat er voor de eerste keer sprake was van een tramlijn in Vlaardingen maar dan een op heuse paardenkrachten. 

Door de heren W. Moerman e.a. alhier is aan Burgemeester en Wethouders concessie aangevraagd voor een tijd van 30 jaren voor den aanleg en exploitatie van een paardentram voor de lijnen: a. van Stationsplein langs Westhavenkade, Schiedamscheweg tot halte Schiedamschedijk en b.  van Kortedijk bij de gemeente Vlaardinger-Ambacht langs Hoogstraat, Breede Havenstraat Schiedamscheweg tot spoorweghalte Schiedamschedijk met kruislijnop de Westhavenkade bij de Vischmarkt. 

De ondernemers zijn genegen om het kwartier een tram op beide routes te doen rijden. Zij willen uniform tarief invoeren en abonnementen school- en werkmanskaarten tegen verminderd tarief verkrijgbaar stellen, terwijl zij den dienst wenschen te stellen van 's morgens 7 tot 's avonds 11 uur. Het maatschappelijk kapitaal waarbij open trams voor het zomerseizoen zijn opgenomen, zal bedragen f 60.000.

Gerelateerd