Kunst en vastgoed hand in hand

07-12-2014 Nieuws Redactie

Aan de Hoflaan is onder meer glaskunst van de Vlaardingse Bikkel te zien

VLAARDINGEN – In Vlaardingen hebben we er vaker mee te maken: Pop Up galeries. In leegstaande winkelruimtes aan de Hoogstraat zijn er het afgelopen jaar al verschillende tentoonstellingen van beeldende kunst geweest. Vandaag startte weer een Pop Up tentoonstelling, dit keer aan de Hoflaan nummer 47 in een deels leegstaand kantoorpand. Beeldend kunstenares Renée Middelkoop had van de makelaar die het pand in de verkoop heeft het aanbod gehad om de ruimte tijdelijk te gebruiken als galerie. Zij verzamelde hierop werk van veertien kunstenaars, waaronder dat van de Vlaardingse Bikkel, en richtte er twee etages mee in.

Vanwege persoonlijke omstandigheden kon wethouder van Cultuur Cees Oosterom er zelf niet bij zijn. ,,U zult het dus met de ambtenaar moeten doen’’, sprak zijn afgevaardigde bij de opening, die sober was en enkele tientallen belangstellenden trok. Onder het genot van een drankje werden vervolgens de verschillende tentoonstellingsruimtes bezocht, waarbij de diversiteit van de gekozen werken opviel: onder meer glaskunst, potloodtekeningen, digitale kunst, olieverfschilderijen en beelden. Met de inrichting van vrijwel alle ruimtes met beeldende kunst, verdeeld over twee etages, hoopt ook de betrokken makelaar meer interesse te wekken voor het pand; kunst en vastgoed versterken zo elkaar.

Tijdens deze expositie is werk te zien van Robbert Strüwer (schilderijen), Cor van Opijnen (schilderijen), Jan Peter van Opheusden (schilderijen), Henny Adank (tekeningen), Marina Wortel (schilderijen), Leny Vos - van Erp (schilderijen), Hugo Westendorp (fotografie), Bikkel Artiest (glas), Marie-Anne Stokhof de Jong (keramiek) José van Opstal (glas), Peter Vial (mozaïek), Sylvia Verhoeven (sculpturen), Frank Boogaard (brons) en Renée Middelkoop (digitale kunst).

De tentoonstelling loopt tot en met 18 januari en is geopend op donderdag van elf uur tot half zes, op vrijdag van elf uur tot acht uur ’s avonds, op zaterdag van elf tot vijf en op koopzondagen van elf tot half vijf. Er is telkens één van de kunstenaars aanwezig als gastvrouw/heer om  de bezoekers te ontvangen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date