Kunstenaar Frits Vogel overleden

14-06-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Beeldend kunstenaar Frits Vogel is op vrijdag 12 juni overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Hij overleed na een ziekbed van een maand in het ziekenhuis in Lille aan de gevolgen van een longontsteking. Vogel is 83 jaar geworden. 

De kunstenaar werd in 1931 in Vlaardingen geboren en maakte met zijn coloristische doeken furore in binnen- en buitenland. In Nederland werd hij bekend als vormgever en artistiek leider van het bloemencorso van Aalsmeer. Met name in Frankrijk, waar hij zich in de jaren zeventig vestigde, was hij geliefd. Daar mocht hij onder meer oud-presidenten Chirac en Valéry Giscard-d’Estaing tot zijn bewonderaars rekenen. De laatste schreef het voorwoord voor zijn boek La lumière en fête. Ook maakte hij sculpturen, die door The New York Times werden geprezen als meesterwerken. 

Vogels werk kenmerkt zich door een intense behandeling van kleur. Zelf noemde hij zijn stijl ‘abstract-impressionistisch, balancerend op de rand van het figuratieve’. Voor veel van zijn olieverfschilderijen liet hij zich inspireren door het landschap van de Auvergne. De afgelopen tien jaar woonde en werkte hij op het Indonesische eiland Bali. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date