Kwajongens zijn de baas

15-02-2018 Nieuws Redactie

Het huidige Museum Vlaardingen was begin vorige eeuw het postkantoor. afbeelding: Collectie Stadsarchief

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 15 februari 1906: Kwajongens zijn de baas.  

Een reiziger uit Bergen op Zoom belandt op het postkantoor in Vlaardingen en steekt zijn ergernis over de gang van zaken daar niet onder stoelen of banken. In het lokaal zit een stel jongelui te kaarten en daarbij gaat het er verbaal niet echt lichtzinnig toe. Is daar dan niets tegen te doen?

De heer W.J. van Schuppen, uit Bergen op Zoom, deelt aan de Nieuwe Rotterdamsche Courant. mede: ,,Dinsdag om 1 uur spoortijd, een briefkaart schrijvende in de wachtzaal voor het publiek bestemd, in het postkantoor te Vlaardingen, werd mijn oor zeer onaangenaam getroffen door ruwe vloeken, door jongens uitgebraakt. Ik merkte toen in een hoek vier jongelui, waarschijnlijk scholieren, die om geld kaartspeelden, z.g.n. kloppen. 

Op mijn vraag aan den dienstdoenden ambtenaar, of hem dit bekend was, kreeg ik een bevestigend antwoord, met bijvoeging dat er niets tegen te doen was want... dat de ruiten van het gebouw het zouden moeten ontgelden als het spelen zou worden tegengegaan! Moet men nu buiten onze woonplaats gaan denken dat in Vlaardingen kwajongsns den baas spelen?''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date