Landgoed Hoogstad wordt pannenkoekenrestaurant

30-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Landgoed Hoogstad wordt verkocht aan familie van Buuren. Familie van Buuren opent een pannenkoekrestaurant op het landgoed, naar het voorbeeld van hun bedrijf ‘de Soete Suikerbol’ in Pijnacker.

Het plan van familie van Buuren sluit volgens een verklaring van de gemeente Vlaardingen het beste aan bij de doelstelling om een voorziening voor de inwoners van Vlaardingen te zijn en meerwaarde voor de stad te creëren. Dit alles met grote aandacht voor de monumentale waarde van het complex.


,,Familie van Buuren heeft een doordacht en volledig uitgewerkt plan ingediend'', aldus de gemeente in een persverklaring. ,,In de voormalige huisartsenpraktijk komt een klein museum. De familie houdt verder rekening met de historische-, omgevings-, programmatische aspecten van het landgoed. Zo is er een helder plan van aanpak voor de restauratiebehoefte, aandacht voor meerdere bouwfasen, respect voor het historische gebruik van de locatie''. Hoe dat er nou allemaal uit gaat zien en wat dat betekent voor de huidige medegebruikers, waaronder de Stadslandbouw Van Ruytenburch, is nog afwachten.


Zes plannen

In totaal zijn zes plannen ingediend. Twee plannen zijn ongeldig verklaard, omdat deze niet voldeden aan de voorwaarden. De vier geldige inschrijvingen zijn beoordeeld aan de hand van het vastgestelde stedenbouwkundige programma van eisen op het gebied van cultuurhistorie/archeologie, omgeving/groen en programma.Gerelateerd