Categorieën

Service

Leer Vlaardingen kennen met 'Ken Uw Stad'

Leer Vlaardingen kennen met 'Ken Uw Stad'
Nieuws

Leer Vlaardingen kennen met 'Ken Uw Stad'

  • Redactie
  • 16-01-2015
  • Nieuws
Leer Vlaardingen kennen met 'Ken Uw Stad'

VLAARDINGEN - Altijd al eens meer willen weten over Vlaardingen? Over de Grote Kerk, het stadhuis? Over de (haring)visserij? Of over de Vlaardingse straatnamen? Je leert Vlaardingen pas echt kennen met de serie 'Ken uw Stad', die sinds 1991 wordt georganiseerd door ServiceTeam Vlaardingen. 

De nieuwe serie start maandagavond 2 februari. Ook in deze serie vertellen deskundige Vlaardingers over uiteenlopende Vlaardingse onderwerpen. Soms uit een ver verleden, maar ook het Vlaardingen van nu komt ruim aan bod. De veertien bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk op locatie plaats. Zo wordt de Vlaardingse geschiedenis - op het Stadsarchief - uit de doeken gedaan door stadsarchivaris Harm Jan Luth, vertelt Jan Anderson in, en over zijn Streekmuseum, en maken we kennis met de rattenvanger van Vlaardingen. Maar ook de geschiedenis van de Vlaardingse brandweer en een kennismaking met de Havendienst staan op het programma. 

Kortom, 'Ken uw Stad' is een must voor iedere Vlaardinger! Aanmelden kan via de website www.ken-uw-stad.nl, of telefonisch bij Hannie Baauw, tel. 06 - 269 31 241. Deelname kost € 65,- per persoon. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van ServiceTeam Vlaardingen op de website: www.serviceteam-vlaardingen.nl.