Leerlingen ’t Palet planten minibos

19-02-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De bodem was al omgeploegd waarbij er een mooie kleilaag tevoorschijn was gekomen. Prima grond om een boompje in te planten en aldus geschiedde. Vanochtend gingen de leerlingen van IKC ’t Palet aan het werk om echter niet één, maar een paar honderd jonge boompjes in de grond te zetten, op de hoek van de Groen van Prinstererstraat en de Broekweg. De plek waar straks ook een deel van de school gevestigd zal worden, omdat het huidige gebouw aan de Afrol het aantal leerlingen niet meer kan herbergen.

Zes bovenbouwgroepen van basisschool Palet Centrum aan de Afrol zullen verhuizen naar de locatie op de Broekweg. De zes groepen worden verplaatst, om het leerlingenaantal bij basisschool Palet Centrum terug te brengen naar een acceptabel niveau. Omwonenden van de school aan de Afrol klaagden eerder dit jaar over geluidsoverlast nu de school veel meer leerlingen huisvest dan waar het onderkomen op is berekend. Die leerlingen zullen in ieder geval lekker dicht bij een bos les krijgen, en da’s een gezondere plek.

In samenspraak met Team Klavertje Vier, een grote groep vrijwilligers die zich inzetten voor meer groen en natuur in Vlaardingen, was de locatie op de hoek Broekweg en de Groen van Prinstererstraat uitgekozen als voorkeurslocatie voor een minibos, ook wel bekend als 'Tiny Forest'. Zo'n minibos heeft een aantal positieve effecten op de omgeving. Zo vergroot het de natuurbeleving en neemt het water op. Ook wordt de luchtkwaliteit verbeterd. En dit minibos heeft een positieve invloed op de gezondheid van de omwonenden en functioneert ook als ontmoetingsplaats. 

Bekijk de foto'sGerelateerd