Leo Fontijne heeft goud in handen !

02-09-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Leo Fontijne met zijn prijswinnende Hermit Gin

VLAARDINGEN – Hij heeft inmiddels meer medailles gewonnen dan menig Nederlands Olympisch sporter: Leo Fontijne, eigenaar van distilleerderij Van Toor aan de Maassluissedijk. Met één van zijn laatste producten, “Hermit Gin”, heeft hij bij het prestigieuze concours “The Gin Masters” in Londen goud gewonnen. Op een ander concours in Londen, de “International Wine & Spirit Competition”, viel Hermit Gin onlangs ook al in de prijzen: brons in de competitie voor het drankje zelf, zilver voor de combinatie ervan in een gin-tonic en ook nog eens zilver voor de uitstraling van de verpakking.

,,VL92 Gin was al enige jaren geleden onderscheiden met goud in de Verenigde Staten, maar nu valt Hermit Gin ook in de prijzen’’, aldus Leo Fontijne. ,,Willy Mooren belde mij op 2 januari 2015, heel de wereld lag uit te buiken, maar wij waren aan het werk. Hij vroeg om een gin met zeewater. Hij ontwikkelde de verpakking en van distilleerderij Van Toor de gin. En zeker niet zonder slag of stoot. Ik ben en blijf kritisch! In mei 2015 gingen de eerste flesjes uit de distilleerderij en zie nu het resultaat’’.

Leo Fontijne is druk als, maar maakt met gepaste trots nog wel even tijd voor een foto. Op het stadhuis hebben ze “Bruidstranen” nodig, dus dat is even ‘aanpoten’. Benieuwd als we zijn naar de nieuwste prijswinnende gin mogen we even een slokje proeven. Zacht en een licht ziltige smaak. ,,Er zit veel sinaasappel en een vleugje water uit de Oosterschelde in’’, aldus Leo Fontijne. Alles natuurlijk gezuiverd, de nieuwe R/O-installatie draait volle toeren (Reversed osmose water).  Het water wat ik voor mijn dranken is echt puur, alle eventuele verontreinigingen, zoals laatst in het nieuws over pesticiden en dergelijke in ons drinkwater zijn eruit. Ik wil echt gezonden producten leveren en natuurlijk zonder toegevoegde geur- en smaakstoffen’’. Het is Leo weer gelukt !

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date