Leve de Schoolspullenpas ! Of niet ? (ingezonden)

20-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Deze week reageerde een lezer op een artikel  wat we eerder geplaatst hadden. Blij met de schoolspullenpas, maar wel een paar kanttekeningen:
 

,,Op maandag 10 juli hadden jullie een stukje geplaatst over de Schoolspullenpas. Helemaal geweldig dat dit door Stroomopwaarts en Stichting Leergeld mogelijk gemaakt kan worden voor de minima en de mensen in de schuldsanering. Toch wil ik er even op terug komen. Mijn zoon gaat dit jaar naar het voortgezet onderwijs  en heeft recht op een bedrag van €75 op de pas. Omdat er heel veel schoolspullen bij de Action lagen en ik wel even de mogelijkheid had iets apart te leggen voor zijn schoolspullen hebben wij de spullen van het schoollijstje ruim een week voor het bericht van de schoolspullenpas gekocht.  

Helaas was (toen de pas binnenkwam, red.) mijn retourtijd bij de Action verstreken en kon ik de spullen niet meer retourneren zodat ik de schoolspullen kon kopen met de pas. Ook is het zo dat je gebonden bent aan een beperkt aantal winkels en niet online kan bestellen.

Je kan er ook gymkleding van kopen stond er bij dus dacht ik doe ik dat. Maar je kan niet online bestellen met de pas en de winkels waar je de gymkleding kan kopen liggen niet in de buurt van Vlaardingen en dus ben je afhankelijk van auto of openbaar vervoer. Ik vind het logisch dat je geen contant geld terug kan krijgen want dan zou er misbruik gemaakt van kunnen worden. Zeker wil ik niet ondankbaar overkomen maar nu heb ik een pas van €75 waar ik persoonlijk niet veel meer mee kan de pas is geldig tot 1-11-2017.  De enige optie is die ik nu zie is onnodig extra duurdere school spullen aan te schaffen, wat denk niet de bedoeling is''.

 

Moeder van een brugsmurf

 

Noot van de redactie: In Vlaardingen kun je nu nog met de schoolspullenpas terecht bij de filialen van Albert Heijn aan het Veerplein en de Loper, de filialen van HEMA aan de Loper en het Veerplein en bij Bruna aan de Loper. Misschien dat meer middenstanders of bijvoorbeeld inderdaad Action ook willen deelnemen?Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date