Leven van Geus Bernard IJzerdraat vastgelegd

12-02-2016 Nieuws Redactie

Schrijver Jan van Hees overhandigt burgemeester Blase het eerste exemplaar

VLAARDINGEN – Op donderdag 11 februari nam burgemeester Bert Blase het eerste exemplaar van het boekje over de Geus Bernard IJzerdraat in ontvangst. Het boekje is uitgegeven door het Streekmuseum Jan Anderson en de schrijver is Jan van Hees, die de burgemeester het boekje overhandigde.

Bernhard IJzerdraat richtte onder andere met Arij Kop, de eerste verzetsgroep van Nederland op. In het boekje wordt ingegaan op de relatie die Bernhard IJzerdraat had met Vlaardingen. Hoewel geen Vlaardinger, heeft hij hier toch enige tijd gewerkt als onderwijzer. IJzerdraat was ook medestudent van Koos Vorrink, de eerste voorzitter van de PvdA , die net als IJzerdraat in het verzet belandde.

De volledige titel van het nieuwe boekje is “Bernard IJzerdraat – Leven van een Geus en Vlaardingen”, en is alweer deel 35 uit de serie “Van ’t Oft naar ’t Oofd”. De publicatie is mede mogelijk gemaakt door de Rotary Vlaardingen en (drukkerij) Stout Grafische Dienstverlening. Natuurlijk is het te koop bij het Streekmuseum Jan Anderson en Boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein.Gerelateerd