Levensgevaarlijke hoofdijzers

02-02-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 2 februari 1890: Levensgevaarlijke hoofdijzers.

Een bizar ongeval in Vlaardingen. Een vrouw valt van de trap waarbij het door haar gedragen hoofdijzer in haar hoofd dringt. Zij overlijdt ter plekke aan haar verwondingen.

Maandagmiddag om ongeveer vijf uur had een gehuwde vrouw te Vlaardingen het ongeluk, van de trap harer woning te vallen met het treurig gevolg dat zij bijna op die plaats moet bezweken zijn. Althans terwijl haar man voor niet lang de woning had verlaten om in de buurt een boodschap te doen, vond hij bij zijn thuiskomst zijn vrouw beneden aan de trap in 't portaal bloedende liggen. Een gedeelte van haar hoofdijzer was haar door den val in 't hoofd gedrukt. Spoedig werd geneeskundige hulp ontboden, doch de levensgeesten waren reeds bezweken. De ongelukkige laat haren echtgenoot geen kinderen na.

Gerelateerd