Look J. Boden wint Get Inspired fotowedstrijd

01-04-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse fotograaf Look J. Boden heeft vrijdagavond de eerste prijs gewonnen in de Get Inspired Photo Contest. Halverwege maart werd hij al genomineerd uit een veld van 1300 deelnemers. Onder hen waren ook sterke namen als Jenny Boot en Milou Krietemeijer - Dirks. Het thema was 'Black', wat veel inzenders inspireerde tot het maken van een zwart-wit foto.

Boden stuurde zijn werk Blackface in, een zwart geschminkt model met een zwarte hoofddoek tegen een zwarte achtergrond. Look J Boden: "Ik had mezelf voorgenomen om een heel intens zwart portret te maken, dat toch zichtbaar zou zijn. Ergens in mijn achterhoofd zweefden de beelden van Dusk & Dawn van Erwin Olaf, maar die vond ik eigenlijk nog niet zwart genoeg. De uitdaging zit hem natuurlijk in het feit dat zwart al je licht absorbeert. Dan kun je natuurlijk wel je licht wat harder zetten, maar ik wilde juist een zacht en sereen effect bereiken. Samen met mijn model Yuddith heb ik een tijdje geëxperimenteerd op het licht, en op enig moment viel alles op zijn plaats: het licht, de doek, het totaal ontspannen gezicht. Ik hoefde er daarna dan ook niet zo heel veel meer aan te bewerken. Zelfs de 'kleur' heb ik gelaten zoals hij was. Het is dus geen zwart-wit foto, zoals veel mensen denken."

De prijs bestaat uit een luxe afdruk van het werk op groot formaat, een boek met alle shortlist winnaars, een online expositie op 25pages, een interview met Get Inspired Magazine en natuurlijk de 'eeuwige roem'.

Vorig jaar viel Boden ook al op bij de jury van de Van Lanschot Kunstprijs. Daar belandde hij uiteindelijk in de top 4 met zijn werk We Are Trash.

Gerelateerd