‘Gedonder’ bij Omroep Vlaardingen: presentator geschorst

28-08-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Met ingang van 31 augustus is er geen vaste presentator meer voor “Waterweg wordt Wakker”, het ochtendprogramma dat op werkdagen van zeven tot tien uur ’s ochtends op Omroep Vlaardingen wordt uitgezonden. Programmamaker Aad van der Steen is namelijk door het bestuur van de omroep geschorst. Over de redenen heeft het bestuur nog geen toelichting gegeven, maar co-presentator en aspirant CDA raadslid John Huf meldt op social media dat de schorsing geheel begrijpelijk is. Huf betreurt daarbij wel dat hier door het bestuur vooraf met de andere presentatoren niet over gecommuniceerd is. Of het programma terugkeert met een ander presentatieteam is nog onduidelijk. John Huf neemt zelf afscheid om zich vanaf 24 september als raadslid in te gaan zetten voor Vlaardingen. Het bestuur van Omroep Vlaardingen was niet beschikbaar voor commentaar.

Van der Steen was in het verleden al eens eerder ‘weg’ bij Omroep Vlaardingen; in 2017 was het ook al  crisis  en zegde een aantal medewerkers en programmamakers het vertrouwen op in toenmalige omroepvoorzitter Vincent Kevenaar. Er werden toen verschillende programma’s waaronder Waterweg wordt Wakker stopgezet. Na het vertrek van Kevenaar en het aantreden van een nieuw bestuur werden er plooien weer gladgestreken en keerden de meesten terug, waaronder Aad van der Steen.

Voorlopig moeten de luisteraars het doen met een non-stop muziekprogrammering, dat overigens in de huidige zomerperiode eerder regel dan uitzondering is.Gerelateerd