Luisteren naar verhalen van nieuwe Vlaardingers

23-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - “Als je naar elkaar luistert, ontstaat er meer begrip. En waar begrip is, kan contact ontstaan, ondersteuning en zelfs vriendschap.” Met dit uitgangspunt start interviewer en tekstschrijver Marleen Bos vanaf 2015 diverse projecten waarbij het live delen van verhalen centraal staat.

“Wie goed doet, goed ontmoet,” zegt Hussam als ik vraag wat hij belangrijk vindt in de omgang met anderen. Afgelopen vrijdag maakte ik kennis met Hussam (26) en Mariam (47) ter voorbereiding op een speciale Vredesweekeditie van De keuken van Vlaardingen, woensdag 25 september. Ik ben zeer onder de indruk van beiden. Onder welke omstandigheden ze zijn gevlucht en hoe ze in het leven staan. Beiden kwamen in 2016 aan in NL, bij Mariam en haar gezin ging het papierwerk vlot, Hussam verhuisde gedurende 2 jaar van het ene azc naar het andere, werd vervolgens opgevangen in een gezin in Bergschenhoek (waar hij vloeiend Nederlands leerde) en woont nu sinds een jaar in Vlaardingen. Hussam studeerde Accountancy in Bagdad, Mariam Engelse Literatuur in Damascus. Door oorlog en geweld in hun geboorteland stopten hun dromen, hun leven en werk pakten ze in Nederland weer op. Twee mooie en open mensen delen hun verhaal met trots en dankbaarheid. Verhalen waarvan ik zeker weet dat ze een groot publiek gaan bereiken.’’

Marleen Bos ontvangt op woensdag 25 september in de Lucaskerk in totaal vier nieuwe Vlaardingers die hun geboorteland in oorlog zijn ontvlucht en vraagt hen wat en wie zij tegenkwamen op hun weg naar het opbouwen van een nieuw leven.

Na elk gesprek serveren de vrijwilligers van Lucas Cooking een passend gerecht.

 

Datum: 25 September

Tijd: 18.00 - 20.00 uur, inloop vanaf 17.30

Deelname: € 7,50

Aanmelden: movzwo@hetnet.nl

Locatie: Lucaskerk / Hoogstraat 26

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date