Categorieën

Service

Maand lang Winterterras in het Oranjepark

Maand lang Winterterras in het Oranjepark
Nieuws

Maand lang Winterterras in het Oranjepark

  • Redactie
  • 24-10-2019
  • Nieuws
Maand lang Winterterras in het Oranjepark
VLAARDINGEN - De voorbereidingen voor vier wekenlang Winterterras in Vlaardingen zijn in een vergevorderd stadium. Het plan is een heuse kunstijsbaan met ‘warme tent’ te laten verrijzen in het Oranjepark vanaf vrijdag 13 december tot 11 januari 2020. De kunstijsbaan is besteld, aanvragen voor de vergunningen zijn ingediend, en de gemeente heeft aangegeven positief tegenover de plannen te staan.

Het Winterterras wordt voorzien van een horecagelegenheid in gezellige, winterse sferen die apart te bezoeken is. Er komt er een overdekte ijsvloer van 450 m2 en een unieke skateway van 140 meter lang in de openlucht. De ijsbaan is vooral gericht op recreanten en er worden tal van activiteiten georganiseerd voor uiteenlopende doelgroepen.

,,We zijn het programma op dit moment aan het invullen'', zegt Cees Oosterom, voorzitter van de Stichting Winterterras. ,,Er komt een Stille Disco, curling-wedstrijden, thema-avonden voor jong en oud, en ook voor oudejaarsavond hebben we iets bijzonders in petto. In de komende weken zullen we meer en meer van het programma bekend maken.''

Dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam-Vlaardingen krijgen basisscholen uit Vlaardingen gratis toegang tot het Winterterras. Het merendeel van de basisscholen heeft al gereserveerd. Ook het Vlaardingse bedrijfsleven omarmt de plannen, een flink aantal ondernemingen heeft zich al gemeld om het Winterterras te ondersteunen. Meer informatie op www.winterterras.nl.