Maandag 14 maart: Fort Vlaardingen

09-03-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Aanstaande maandag wordt de Geuzenpenning uitgereikt in de Grote kerk, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Maxima. Voorafgaand aan de ceremonie, die plaatsvindt aan de Markt, begint eerst de herdenking van het Geuzenverzet en de gevallen Geuzen om 13.00 uur op begraafplaats Emaus. Om 13.10 uur worden er kransen en bloemen gelegd en een minuut stilte gehouden bij het Geuzengraf. Hierna volgt via de Hoogstraat de Wandeling van Vrede en Vrijheid, een tocht van het Geuzengraf naar de Markt. Daar start om 14.00 uur de herdenking bij het Geuzenmonument, waarna om 15.00 uur in de Grote Kerk Eduard Nazarski de Geuzenpenning aan MOAS zal uitreiken.

De voorbereidingen voor die dag zijn inmiddels in volle gang, en dat is ook te zien aan borden die op en rond de Markt opgehangen zijn. In een gebied vanaf de Zomerstraat, de Schoolstraat en andere straten mag je maandag geen auto’s parkeren en hier en daar ook geen fietsen. In de betreffende gebieden is alleen plaats die dag voor voertuigen van beveiligers en defensie.

Bewoners en ondernemers van de Hoogstraat, de route van begraafplaats Emaus naar de Markt, is verzocht om reclameborden tegen de gevel of binnen te plaatsen op het tijdstip van de wandeling vanaf Emaus. Maandag wordt Vlaardingen dus een streng bewaakt fort waar het de zone rondom de Markt betreft.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date