Maart, een maand vol verwachting

29-03-2020 Nieuws Dick van der Pijl

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24 leest u hier een verhaal van Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken. Volg de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

Is de maand maart nou nog een wintermaand of de eerste maand van het voorjaar? Een beetje een dubieus geval eigenlijk. De afgelopen twee weken is het hier in het zuidwesten van Frankrijk schitterend weer geweest met mooie zonnige dagen en temperaturen van over de twintig graden. De afgelopen nachten zijn daarentegen de koudste van de hele winter geweest met al drie dagen achtereen temperaturen van min zeven graden. De narcissen en de tulpen die al in bloei zijn, redden het wel. Die kunnen wel een nachtvorstje overleven. De bloesems van  sommige vruchtbomen niet. In hoeverre dat het geval is, moeten we maar afwachten. Later in het seizoen kunnen we dat beter beoordelen. Ik heb een heel grote kersenboom op het terrein staan en die begint nu in volle bloem te komen. Een schitterend gezicht.

Hier in Frankrijk zijn de corona-restricties nog scherper dan in Nederland. Je mag nog wel de deur uit maar alleen met een door jezelf ingevulde verklaring dat je de hond gaat uitlaten of de benodigde levensmiddelen gaat inslaan. Fransen zijn nou eenmaal gek op papperassen. Het land hangt van papier aan elkaar. Twintig procent van de werknemers is ambtenaar en die weten elkaar en de rest van de bevolking prima bezig te houden. Maar goed …..het zij zo.

Een verklaring om jezelf toestemming te geven de deur uit te gaan, is wel een extra hobbel om te nemen dus het werkt wel  om de mensen meer thuis te laten blijven.

Ik heb het geluk een groot terrein tot mijn beschikking te hebben waar ikzelf van mezelf zonder papieren verklaring mag rondwandelen en onderhoud mag plegen. Bovendien is er in het voorjaar werk zat. Eerste de enorme hoeveelheid regen begin dit jaar en nu de zonnige temperaturen maakt dat het gras groeit als een gek. In twee weken tijd heb ik het gras al drie keer moeten maaien. Maar daarnaast blijft en genoeg tijd over om te genieten overdag van de heerlijke temperaturen, het langzaam aan steeds groener worden van de bomen, het uitzicht op de rivier de Vienne en het geluid van het stromende water.

Dick van der PijlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date