Maatregelen tegen fietsendiefstal

26-02-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 20 februari heropende burgemeester Bert Blase de bewaakte fietsenstalling aan de Van Riebeeckstraat. De fietsenstalling is uitgebreid van 250 naar 315 plekken. Er wordt heel veel gebruik gemaakt van deze gratis bewaakte stalling. In 2014 zijn er ruim 50.000 fietsen gestald.

Het aantal fietsendiefstallen in het centrum van Vlaardingen is vrij hoog. Om dit terug te dringen is er een plan van aanpak gemaakt waarin diverse maatregelen zijn vastgelegd. Eén van die maatregelen is meer stallingen in het centrum. Ook de inmiddels uitgevoerde uitbreiding van de bewaakte fietsenstalling aan de Van Riebeeckstraat (achter de HEMA) is zo’n maatregel.

Openingstijden

De fietsenstalling wordt beheerd door de gemeente en bestaat uit twee gedeelten: een bewaakt deel (gratis) en een afgesloten deel. In de stalling kunnen bezoekers van het centrum ook elektrische fietsen en scootmobielen opladen. De bewaakte fietsenstalling is geopend tijdens de reguliere openingstijden van de winkels in het Vlaardingse Stadshart, ook op koopzondagen.Voor het afgesloten gedeelte van de stalling kan een sleutel worden gehuurd. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier  hier   of via (010) 248 4000.

Verdere maatregelen

Naast de uitbreiding van de fietsenstalling aan de Van Riebeeckstraat, worden er op verschillende plekken in de stad extra fietsrekken geplaatst zodat bezoekers hun fiets hier (dubbel) aan vast kunnen zetten. De politie blijft ‘lokfietsen' en cameratoezicht inzetten om fietsendieven aan te houden. Ook worden de bezoekers van het Stadshart met posters herinnerd aan het (dubbel) op slot zetten van hun fiets: met het fietsslot en met een extra slot aan het fietsenrek.Gerelateerd