Malle Babbe wint De Uitblinker

23-03-2015 Nieuws Redactie

Winnaar Marco Geluk van Malle Babbe

VLAARDINGEN – Bodega Malle Babbe aan de Brede Havenstraat heeft de Uitblinker 2015 gewonnen, de prijs voor de beste horecagelegenheid in Vlaardingen. Uitbater Marco Geluk, die al vaker genomineerd was, kreeg de bijbehorende oorkonde en de glazen bokaal uitgereikt uit handen van wethouder Cees Oosterom in Belgisch bier- en eetcafé Antonius aan de Hoogstraat. Antonius was de winnaar van de vorige editie en verzorgde, volgens de traditie, de receptie en ontvangst van de genomineerden en de vele gasten die op de uitreiking van de Uitblinker waren afgekomen.

In haar eindrapport oordeelde de jury dat de winnaar al jaren behoort tot de pareltjes van de Vlaardingse horeca. Eigenaar en uitbater Marco Geluk heeft niet alleen een bedrijf waar het goed toeven is, maar ook zijn collegialiteit en betrokkenheid worden zeer gewaardeerd. De andere vier genomineerden waren Concordia aan de Westhavenkade, Hendrik’s Huyskamer in de Eendrachtstraat, Smakelijk aan de Markt en Da Angelo aan de Hoogstraat.

Voor het derde jaar achtereen werd ook de prijs voor beste gastvrouw/gastheer uitgereikt. Waar Hendrik’s Huyskamer de Uitblinker net niet wist te bemachtigen lukte dat op individuele basis wel de daar werkzame gastvrouw Dita Poldervaart. Zij ontving de prijs voor Uitschenker van 2015 uit handen van haar voorgangster in 2014, Yf Penders van het Delta Hotel.

Het publiek had dit keer ook het deels voor het zeggen; de afgelopen tijd kon er via de website van de Uitblinker gestemd worden op de eigen favoriete horecagelegenheid. Met ruime voorsprong werd de Publieksprijs daarbij gewonnen door Italiaans restaurant Gallo d’Oro, gevestigd aan de Smalle Havenstraat.

Eerder had de gemeenteraad besloten de oorspronkelijk door haarzelf ingestelde Uitblinker dit jaar voor het laatst uit te reiken. Aan het eind van het officiële gedeelte bleek het initiatief voor de horecaprijs toch op een andere manier opgepakt te gaan worden. Ben Vuijk, horecaman pur sang, kondigde aan dat  Stichting Ons Vlaardingen in samenwerking met onder meer het Delta Hotel en een aantal toeleveranciers van de horeca de komende jaren de traditie van inmiddels elf jaar voortzet. De Uitblinker en de waardering en aandacht voor goed ondernemerschap binnen de Vlaardingse horeca zijn daarmee de komende jaren verzekerd.Gerelateerd