Marnix Scouts gaan internationaal

08-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse Scoutinggroep Marnix van Sint Aldegonde gaat komende weekend digitaal de wijde wereld in. Vanaf vrijdag 14 oktober tot en met zondag 16 oktober doen de Scouts mee aan de Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet, ook wel Jota en Joti genoemd. Met een boel computers zal via speciale Scouting programma’s contact worden gelegd met andere Scouts waar ook ter wereld. Ook zullen er traditionele zendamateurs zijn, die met hun ‘bakkie’ ook de wereld bestrijken op zoek naar andere Scouts.

De antennes zullen onder anderen worden geplaatst op een hoge, zelf gepionierde toren. Dit bouwwerk zullen de Marnix Scouts komende week zelf gaan maken (pionieren met hout en touw).

Tijdens dit weekend zullen alle Marnix leden van 5 tot en met 75 jaar deelnemen aan diverse programma onderdelen. Voor de jongste zijn aangepaste onderdelen gepland om hun spelenderwijs kennis te laten maken mt deze techniek. Zaterdagavond zal er een heuse Marnix Challenge zijn voor de oudere leden en leiding. Er zullen dan extreme opdrachten worden uitgevoerd die met moeilijke technische hulpmiddelen worden opgelost. In een tocht door Vlaardingen e.o. zullen ze deze virtuele hindernissen moeten volbrengen in zeven teams.

Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren en wellicht meedoen. Het Groepshuis van de Marnix v Sint Aldegondegroep ligt aan het Scoutcentrum aan de Broekpolderweg 249 in Vlaardingen. Eerste witte Groepshuis aan de rechterkant.Gerelateerd