Marnixlaan 8 en 9 november afgesloten

04-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 8 en woensdag 9 november is de Marnixlaan afgesloten van 07.00 uur tot 17.00 uur tussen de Marathonweg en de Maassluissedijk ter hoogte van de afrit naar de Curaçaolaan. Dit in verband met kapwerkzaamheden. De weg is volledig afgesloten voor verkeer. Ook voetgangers en fietsers kunnen er niet door.

In het gebied rondom het volkstuinencomplex aan de Zuidbuurtseweg zijn grote problemen met het onderhoud aan paden. De wortels van de grote bomen drukken de verharding van de paden omhoog. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties. Daarom heeft de gemeente de bomen in het gebied laten onderzoeken.

 

Kappen, kortwieken en herplanten

Om het probleem blijvend op te lossen moeten 40 bomen gekapt worden. Dan zijn er ook 49 bomen die niet gekapt, maar gekortwiekt worden. Hierdoor groeien deze bomen niet uit tot nieuwe probleemgevallen. Om het groene karakter van het gebied te herstellen, zonder  daarmee opnieuw voor problemen te zorgen, wordt het gebied op een andere manier herplant: er komen drie Italiaanse populieren aan de rand van het complex langs de Maassluissedijk. Op de plaatsen waar het groen geheel weggehaald is, worden wilgenstekken met een onderlinge afstand van circa 10 meter geplant. De volkstuinvereniging heeft aangegeven het onderhoud van het hakhout en de knotwilgen (éénmaal per drie jaar) op zich te willen nemen.

Voor de kap- en snoeiwerkzaamheden wordt er een kraan geplaatst en dit deel van de Marnixlaan wordt twee dagen afgesloten voor het verkeer.


Gerelateerd