Categorieën

Service

Masterplan lege binnenstad?

Masterplan lege binnenstad?
Nieuws

Masterplan lege binnenstad?

  • Redactie
  • 31-01-2019
  • Nieuws
Masterplan lege binnenstad?

Siebel verhuist naar buiten Vlaardingen

VLAARDINGEN - ,,Breng samenhang in het weefsel van de openbare ruimte. En verbeter de verblijfskwaliteit en identiteit in de openbare ruimte van de binnenstad.’’

Wie zich afvraagt wat er met bovenstaande woorden bedoeld wordt kan dat vragen op 13 februari in het Museum Vlaardingen.  Daar presenteert de gemeente het Concept Masterplan Binnenstad, dat vol en bol staat van dergelijke termen. Er staan natuurlijk ook wel wat concreter ideeën in waarbij je hier  de stukken vindt. De logistieke operatie om de plannen vorm te geven gaat in ieder geval jaren duren en miljoenen kosten.

Ondertussen lijkt het wel weer wat leger te worden in de Binnenstad, waarbij in de Fransenstraat het filiaal van bakker Herweijer leeg staat sinds 26 januari. Bij juwelier Siebel op de hoek van het Liesveld en het Veerplein zijn ze bezig met uitverkoop want er wordt verhuisd.  Waarheen? Navraag leerde dat dat niet enkele deuren verder is, maar Vlaardingen wordt door de juweliersketen vaarwel gezegd. Wie bij Siebel terecht wil moet daarvoor binnenkort definitief naar de Beurstraverse in Rotterdam, oftewel de Koopgoot. Enkele deuren verder zit de outletstore Lots for Less waar het uitverkoop is: ook zij verdwijnen en wel per 2 februari. Onbekend is nog of die lege plekken opgevuld zullen worden.