Maurits Viool wint scoutingwedstrijd bij de Krabbeplas

17-04-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vijf meiden van de scouting Maurits Viool uit Vlaardingen hebben zondag de regionale scoutingwedstrijd bij de Krabbeplas gewonnen. Anne, Britt, Dagmar, Joëlle, Ymke lieten 62 ploegen achter zich en mogen nu door naar de landelijke scoutingwedstrijden in Baarn.
De ruim 300 deelnemende scouts moesten afgelopen weekend onder meer laten zien dat ze zelf konden koken, hun tent konden opzetten en een tocht met ingewikkelde routetechnieken konden lopen. Ook moesten ze een filmpje inleveren over natuurbehoud en deden ze mee aan een groot avondspel. De jury gaf punten voor techniek en voor samenwerking.

Anne van de Maurits Viool is super trots dat haar ploeg door mag naar de landelijke wedstrijden. ,,We hebben hard gewerkt en het was best koud en nat. Maar we hebben de jury laten zien wat we konden’’, zegt Anne vanaf het terrein aan de Krabbeplas, dat voor een weekend was omgetoverd tot een groot tentenkamp. ,,Bovendien was het erg gezellig met scouts uit de hele regio. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen.’’

,,We zijn ontzettend trots op onze meiden. De andere ploegen van onze groep hebben ook onwijs goed gepresteerd’’, aldus Martine Molenaar, leiding van de scouts. ',,Dank ook aan de organisatie, die alles tot in de puntjes toe heeft geregeld.’’
Ook teams van scouting Ruwaard van Putten uit Spijkenisse en de Karel Doormangroep uit Maassluis zijn dankzij hun tweede, derde en vierde plek door naar de landelijke wedstrijd.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date