Meegetrokken door de zuiging

11-04-2018 Nieuws Redactie

foto: Stadsarchief Vlaardingen

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 11 april 1913: meegetrokken door de zuiging.

Als de VL. 185 in 1913 wordt overvaren, wordt de gehele bemanning gered door een Engelse trawler. Toch komt de schipper van de Vlaardingse logger nog om het leven.. 

De stoombeuger VL. 185 van de reederij 'De Industrie' te Vlaardingen is maandagavond na een aanvaring gezonken. Het schip was Zaterdag van Vlaardingen ter vischvangst vertrokken. In de nabijheid bevond zich de Engelsche stoomtrawler H. 895, die te hulp kwam en aan boord waarvan de opvarenden zich begaven. 

De schipper van VL 185 Leendert van Vliet, alsmede de Engelsche schipper gingen eenigen tijd later in een boot weder terug naar de VL. 185, die intusschen snel zonk: na een poosje kwamen ze weder van boord en begaven zich in de boot, doch door de zuiging van het zinkende schip werd de boot meegetrokken. De Engelsche schipper sprong er uit en werd gered, doch Van Vliet verdween in de diepte en verdronk jammerlijk.

Gerelateerd