Meer vliegtuigen over Vlaardingen ?

06-12-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport wil groeien. Om precies te zijn wil het vliegveld binnen 10 jaar tijd 75.000 extra vluchten aan kunnen bieden. Dat komt neer op een totaal van 37.000 vluchten per jaar, zo’n 100 vluchten per dag. Door de uitbreiding zou het aantal banen op de luchthaven met 1500 stijgen. In de hele regio zou het zelfs voor 3750 extra banen zorgen, stelt de directie van Rotterdam The Hague Airport in een economische rapportage.

Wat zijn de voordelen van deze uitbreiding? Wie profiteert van de extra vluchten? Wie heeft er last van? Hoe kan de overlast verkleind worden? Hoeveel overlast moeten de omwonenden verdragen?

Op woensdag 7 december wordt hierover gedebatteerd in het Nationale-Nederlanden Café in Rotterdam aan het Stationsplein 25. De toegang is gratis.

Te gast zijn onder andere Hubert van Breemen (voorzitter ‘Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast’), John Poot (Bewonersvertegenwoordiger Rotterdam), John Witjes (Bewonersvertegenwoordiger Schiedam), Jan Anne Annema (Onderzoeker TU Delft, sectie Transport en Logistiek) en Steven van der Kleij (Rotterdam The Hague Airport, manager informatie capaciteit en beleid).

Presentatie: Léon van Geest.

Het 010 Debat is een samenwerking van LOKAAL, de redactie van AD Rotterdams Dagblad en Nationale-Nederlanden.Gerelateerd