Meer vrouwen naar de stembus

15-01-2023 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In maart zijn er weer verkiezingen. Dit keer voor de Provincie en de waterschappen. Bij deze verkiezingen gaan niet zo veel mensen stemmen en vrouwen stemmen sowieso al minder vaak dan mannen blijkt uit onderzoek. Maar deze verkiezingen zijn belangrijk voor alle vrouwen in Vlaardingen! Daarom organiseert de Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen bijeenkomsten voor (groepjes) vrouwen over wat die verkiezingen inhouden en hoe je bewust jouw keuze kunt maken. We geven geen stemadvies! We zijn volstrekt onafhankelijk, maar willen gewoon graag meer vrouwen naar de stembus krijgen.
 

Best belangrijk

Want het doet er toe! De provincie bemoeit zich bijvoorbeeld met hoeveel woningen er bijgebouwd moeten worden in Vlaardingen en of Zestienhoven mag uitbreiden. De waterschappen gaan niet alleen over hoeveel we moeten betalen voor de waterschapsbelasting maar ook over de waterzuivering, het onderhoud aan de dijken en het grondwaterpeil (belangrijk voor de fundering van onze huizen en voor de natuur in de Broekpolder). En de provincies samen kiezen weer de Eerste Kamer in Den Haag die zich met alle landelijke wetgeving bezig houdt. Best belangrijk dus!
 

Spel Kwestie van kiezen

Naast uitleg gaan we ook actief het gesprek met elkaar aan over kiezen. Want eigenlijk kiezen we elke dag. Vaak onbewust. Maar als je door het spel “Een kwestie van kiezen” met elkaar in gesprek gaat over wat er allemaal meespeelt bij dagelijkse keuzes als “Wat gaan we eten” zie je ook wat voor jou belangrijk is bij de keuzes die politieke partijen maken en kun je zo zien waarom jij een bepaalde partij zou kunnen kiezen. En ons maakt het niet uit welke  keuze je maakt. We geven geen stemadvies en je hoeft niet te zeggen wat je zou kiezen. Als je maar kiest en je stemrecht gebruikt. Daar hebben de vrouwen voor ons 100 jaar geleden voor gestreden. Laten we ze eren door onze stem te laten horen!
 

Doe je ook mee?

We bezoeken de plekken waar groepjes en groepen vrouwen in Vlaardingen bij elkaar komen, bijvoorbeeld in wijkcentra, op scholen, picknicktafels in woonbuurten, Stadhuis (Burgerzaal), maatschappelijk georiënteerde organisaties of gewoon bij u en uw vriendinnen aan de keukentafel.

Laat ons per e-mail weten wanneer we bij jullie langs kunnen komen of wanneer je graag aanschuift bij een (nieuw)groepje. Ook voor vragen kan je ons mailen of bellen met Corrie


De Werkgroep ‘Vrouwen:Stem!’ bestaat uit Elma Oosthoek, Helen de Koning, Kwestan Nadir, Marianne van Herp, Dany Kerst, Mieke Peters en Corrie Kortleven (0640580441)

emailadres: vrouwenstemvlaardingen@gmail.com 
 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date