Met de Historische Vereniging 'Op reis'

28-08-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het deze week verschenen kwartaalblad Tijd-Schrift van de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) staat weer boordevol historische informatie. Het derde nummer van het blad staat gewoonlijk in het teken van de Open Monumentendag (OMD), dat dit jaar als thema heeft ‘Op reis’. 

Diversen auteurs hebben over dit thema leuke en interessante artikelen geschreven. Stadsarchivaris Harm Jan Luth laat zien hoe Abraham van Linden van den Heuvell in 1777 een rondreis maakte door een groot deel van Nederland. Vanuit verschillende vervoersmiddelen geeft Van Linden van den Heuvell een soort ooggetuigeverslag. Voormalig stadsarcheoloog Eli van Toledo belicht de pelgrimsreizen in de middeleeuwen met als bekendste voorbeeld de voetreizen naar Santiago de Compostella in Spanje. Vervolgens schrijft hij over ‘souveniers’ die men in het verleden meebracht van verre reizen. 

Gerard Hoogerwaard geeft een overzicht van verschillen vervoersmiddelen van fiets tot raceauto. Een fraaie afbeelding is daarbij opgenomen van de kart waarmee Kimi Räikkönen verschillende races heeft gewonnen. De Kart is eigendom van de bekende Vlaardingse kart-grootheid Peter de Bruijn, die in de voormalige E.V.A.G. garage zijn bedrijf heeft. Over dit oer Vlaardings touringcar bedrijf geeft Wout den Breems een korte uitleg en zijn daarbij opgenomen een aantal bijzondere foto’s van nog heel oude bussen. 

Het Tijd-Schrift wordt deze week bij de leden van de HVV thuisbezorgd. Losse nummers van het Tijd-Schrift zijn voor € 3,00 te bestellen bij de HVV.  Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date