Milieudefensie zoekt Luchtwachters

19-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen zomer won Milieudefensie de rechtszaak tegen de Nederlandse Staat voor gezonde lucht. De regering en gemeenten moeten nu snel aan de slag om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar doen ze dat echt? Dat gaat Milieudefensie vanaf januari 2018 met een Luchtwacht van zoveel mogelijk mensen in de gaten houden.

Sluit je aan bij de Luchtwachterteams in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Arnhem. Woon je niet in één van deze steden? Je kunt ook Luchtwachter worden in een andere stad of je aanmelden voor het team dat het Rijk in de gaten houdt. Als Luchtwachter doe je waar jij goed in bent. Controleren of jouw gemeente de juiste maatregelen neemt, bijvoorbeeld. Praten met lokale politici uit jouw stad, zodat ze in actie komen. Of vertellen over de problemen in jouw stad aan andere inwoners.

Milieudefensie ondersteunt met handleidingen, workshops en andere middelen. Meer weten? Kijk op deze link!  voor meer informatie of stuur een email naar mobiliteit@milieudefensie.nl .