Moestuinen aan de Parallelweg geopend

29-03-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Bij Albert Heijn was het een rage, maar voor het echte werk heb je een flink stuk grond nodig: moestuinen. Gisteren opende wethouder Hans Versluijs samen met SP coryfee Remi Poppe langs de Parallelweg een nieuw complex met in totaal 35 moestuinen van 40 m2 per stuk.

Op initiatief van een aantal bewoners in de wijk VOP te Vlaardingen en met steun van Remi Poppe is in januari 2014 onderzoek gedaan of buurtbewoners iets zien in een eigen moestuin in de buurt. Veel bewoners bleken enthousiast te zijn over dit plan. Ook de scholen in de wijk waren enthousiast om een deel als schooltuin voor hun leerlingen te gaan gebruiken. Voor de realisering van dit plan hebben buurtbewoners vorig jaar een bewonerscomité gevormd.

Het bewonerscomité heeft na zorgvuldig overleg en in goede samenwerking en steun van de gemeente Vlaardingen dit plan voor ‘moestuinen in de buurt’ kunnen realiseren. Om de moestuinen heen is in samenwerking met de Wijkservice, een dagbestedingsproject van de Pameijer Stichting, een afrastering geplaatst.

Vanwege de noodzakelijke overeenkomst met de grondeigenaar (de gemeente Vlaardingen) is vanuit het bewonerscomité de Stichting ‘Moestuin in de buurt’ opgericht. Doel van de Stichting is om op braakliggende of ongebruikte grond buurtmoestuinen te realiseren welke door de bewoners zelf bewerkt zullen worden, om daarmee tevens de sociale cohesie en de leefbaarheid in de buurten te bevorderen.Het ‘moestuin in de buurt’ complex aan de Parallelweg is daarvan nu het eerste resultaat. Bewoners zullen zelf hun eigen tuintje  bewerken en onderhouden en er zijn ook drie schooltuintjes voor de buurtscholen: de Erasmusschool, Het Visnet en de Van Kampenschool.Gerelateerd