MOM: maaltijden op maandag !

31-05-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag was het geen echt ‘buitenweer’,  maar de zomer komt er de komende week toch echt aan ! Dat wordt voor veel Vlaardingers lekker buiten eten, dus haal de barbecue maar tevoorschijn. Bij de Stadslandbouw Van Ruytenburch aan de Hoflaan hebben ze een prima alternatief voor wie net wat anders wil dan de hamburgers of braadworstjes van het rooster: MOM !

MOM, ofwel Maaltijden Op Maandag  is een nieuw eet- initiatief bij de Stadslandbouw en iedereen kan meedoen. Trudy, Ineke en Greetje zijn de drie hobbykoks van de Stadslandbouw  die zoveel mogelijk producten van de akker verwerken tot gerechten die op maandagavonden gezamenlijk (maximaal 16 personen) gegeten worden. De kosten bedragen ongeveer 5 euro per maaltijd. Vooraf kun je je aanmelden bij maaltijdenopmaandag@gmail.com . Wanneer de aanmelding bevestigd wordt, kun je mee eten. De opbrengst komt ten goede aan de kas van de stadslandbouw.

Voor actuele informatie ga naar de Facebookpagina van Stadslandbouw Van Ruytenburch  of de Facebookpagina van MOM. Je kunt ook meer informatie krijgen door je vraag te stellen in een mailtje aan maaltijdenopmaandag@gmail.com

Maandag 8 juni is er voor de officiële start van MOM al een picknick die om zes uur ’s avonds start. Neem je vriend(in), man/vrouw, buurman/vrouw, kind, kleedje en wat lekkers te eten en te drinken mee. Kun je of wil je zelf niets maken dan kun je ook aanschuiven en dan doneer je een vergoeding in de kas. Dit keer hoef je je van tevoren niet aan te melden. Bij veel belangstelling wijken we uit naar het Hof.

In juni zijn er meer activiteiten van de Stadslandbouw: zo is er zaterdag 27 juni het Steunboerendiner. MOM organiseert dit om de lege kas van de Stadslandbouw te vullen. Wil je met 24 personen dineren in Franse sferen? Dat kan in Vlaardingen bij Stadslandbouw Van Ruytenburch. Een Frans vijfgangendiner voor 25 à 30 euro per persoon. Aanmelden kan tot vrijdag 12 juni bij maaltijdenopmaandag@gmail.com  Er zijn nog 8 plaatsen vrij, dus wees er snel bij !

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date