Mondkapje op, mondkapje af!

12-12-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Dat het vanaf 1 december verplicht is in publieke gebouwen een mondkapje te dragen, weet zo'n beetje iedereen nu wel. Maar wat nu op winkelcentrum het Liesveld, dat is niet overdekt maar wel overkapt. Moet je daar dan ook een mondkapje op. De gemeente schept licht in de duisternis. Ja, ook onder een overkapping moet je een mondkapje op. ,,Ziet u niet direct de lucht? Draag dan een mondkapje!'', aldus de gemeente.

Dat geldt dus bijvoorbeeld op het Liesveld en het overdekte stuk van de Loper. Maar het gaat verder, ook als u onder een overkapping loopt, moet u een mondkapje op. Veel winkelcentra kennen zo'n overkapping. Bij het Van Hogendorpkwartier hebben de ondernemers partytenten geplaatst zodat bezoekers droog in de rij kunnen blijven wachten. Ook daaronder geldt een mondkapjesplicht.

Maar ingewikkeld wordt het wel natuurlijk. Loop je vanaf het Veerplein naar de Korte Hoogstraat, dan loop je onder de al dan niet grijze hemel totdat je bent aangekomen bij het Liesveldviaduct. Onmiddellijk een mondkapje op dus als je daar onderdoor loopt, ben je 20 meter verder dan kan hij weer af. Hetzelfde geldt bij de overkappingen op bijvoorbeeld De Loper. Loop je er nog net onder, dan moet je een mondkapje op. Doe je één stap opzij, dan kun je zonder mondkapje over straat. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date